Vacature! Strategisch juridisch adviseur

Nieuwsbericht | 19 oktober 2020

Leeuwendaal zoekt voor de Commissie m.e.r. een strategisch juridisch adviseur voor haar werk in Nederland

Met onafhankelijke deskundigen beoordeelt de Commissie voor de milieueffectrapportage de kwaliteit van milieueffectrapporten voor een breed scala aan projecten en plannen, zoals omgevingsvisies, windparken en luchthavens. Het m.e.r.-advies van de Commissie geeft antwoord op vragen als ‘zijn de geluidseffecten van de nieuwe weg goed beschreven inclusief hun effect op de gezondheid?’, ‘zijn de goede alternatieven onderzocht?’ en ‘is duidelijk gemaakt hoe nadelige effecten beperkt of voorkomen kunnen worden?’. Commissie m.e.r. adviseert aan gemeenten, provincies en rijk.

Als strategisch juridisch adviseur heb je een breed en divers takenpakket met alle mogelijkheden je (verder) te ontwikkelen. Je bent samen met je collega-jurist verantwoordelijk voor de juridische kant van de adviezen, je levert een belangrijke bijdrage aan de strategie van de organisatie én je bent werkgroepsecretaris in een aantal projecten. Je adviseert proactief de algemeen secretaris-directeur en je collega-secretarissen over strategische en juridische aspecten in hun werk.

De Commissie m.e.r. biedt jou een veelzijdige, zelfstandige, uitdagende baan, met veel inhoudelijke variatie, midden in de maatschappelijke en bestuurlijke actualiteit. Als strategisch juridisch adviseur werk je nauw samen met collega’s intern en partners extern, en ben je de kennisbron als het gaat om de Omgevingswet. Je onderhoudt een breed netwerk bij overheden en van omgevings- en juridische deskundigen en beweegt je makkelijk in contacten met Rijk, provincie, gemeenten, waterschappen, initiatiefnemers en kennisfora. Als werkgroepsecretaris bezoek je de locaties waar projecten en plannen spelen. Je werkt samen met een professioneel en maatschappelijk betrokken team en een netwerk van ruim 200 externe deskundigen. Je vertaalt de input van deskundigen in een bondig, helder leesbaar advies dat meerwaarde heeft voor de bestuurlijke en maatschappelijke discussie. Ga jij voor deze multidisciplinaire en strategische functie?

Deze functie is voor 32-40 uur per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt het salaris tussen de € 3.952,- en € 6.544,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, waaronder een premievrij pensioen, een eindejaarsuitkering van 3,7%, opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding woon-werk, laptop, mobiele telefoon en voorzieningen voor thuiswerken. Er wordt gestart met een jaarcontract, bij goed functioneren is een vast contract het vervolg.

Ben je de strategische jurist, met name op het gebied van milieu en leefomgeving? Beschik jij over een afgeronde WO opleiding Nederlands Recht, 5-6 jaar relevante werkervaring in de juridische advisering op het gebied van omgevings-/ milieu- of natuurbeschermingsrecht, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen én ben je sterk communicatief en verbindend ingesteld? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Uitgebreide informatie over de organisatie, de inhoud van de functie, de opgaven en functie-eisen, lees je in het profiel.

Contactinformatie
De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde, senior adviseur werving en search, van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Irene en voor vragen over de procedure met het Leeuwendaal projectbureau werving & search of met Helga van Leeuwen, executive searcher. Zij zijn allen bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren 
Om te solliciteren, ga je naar de vacaturesite van Leeuwendaal. Daar klik je op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 8 november 2020.