Vacature: plaatsvervangend voorzitters

Nieuwsbericht | 19 oktober 2023

Commissie m.e.r. en de Ecologische Autoriteit zijn op zoek naar plaatsvervangend voorzitters met ruime bestuurlijke ervaring en affiniteit met natuur en duurzame ontwikkeling. 

Voor elk advies dat door Commissie m.e.r. of de Ecologische Autoriteit wordt uitgebracht, wordt een werkgroep rondom de benodigde expertise samengesteld. Plaatsvervangend voorzitters zitten deze werkgroepen van deskundigen voor. Samen met de voorzitter en de directeur bepalen de plaatsvervangend voorzitters de hoofdlijnen van de advisering en bewaken zij tegelijkertijd zorgvuldig de onafhankelijke status van de commissie en de Ecologische Autoriteit.
De plaatsvervangend voorzitters spelen ook een belangrijke rol in het verder positioneren van de Commissie m.e.r. en de Ecologische Autoriteit. Zij onderhouden de contacten op alle politieke en ambtelijke (top)niveaus en treden (mede) op als ambassadeur en boegbeeld van beide instituten.

Volledig profiel ‘Plaatsvervangend Voorzitter’

Het complete profiel voor deze vacature is hier te raadplegen.

Procedure

Commissie m.e.r. en de Ecologische Autoriteit laten zich in de werving- en selectieprocedure bijstaan door Holtrop Ravesloot Executive Search. 

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door uiterlijk maandag 20 november 2023 een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen naar reacties holtropravesloot.nl

Geïnteresseerden dienen rekening te houden met de volgende datum voor een gesprek met de selectiecommissie: woensdag 13 december 12.30 - 17.00 uur (Utrecht).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Zeevalk (partner) of Mathijs Kramer (research consultant) van Holtrop Ravesloot Executive Search, tel: 020-6470201.