Wij zoeken een nieuwe secretaris

Nieuwsbericht | 2 juli 2021

Secretaris bij de Commissie m.e.r.... iets voor jou?


De Commissie m.e.r. is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zowel in Nederland als in het buitenland werkt. In Nederland ligt de focus op het adviseren van overheden over de inhoud van milieueffectrapporten. In het buitenland ondersteunt de Commissie m.e.r. ontwikkelingslanden bij de versterking van hun milieu- en sociale effectrapportages door advies en capaciteitsontwikkeling. 

Door het werk van de Commissie beschikken overheden bij hun besluiten over de noodzakelijke kennis over milieu, klimaat en leefomgeving in brede zin. Hierdoor zijn deze besluiten van betere kwaliteit, beter onderbouwd en breder gedragen. De Commissie m.e.r. telt ca 40 medewerkers op het secretariaat en heeft een netwerk van ruim 200 externe deskundigen.

Wij zoeken...
Wij zoeken een nieuwe collega voor ons werk in Nederland. Met onafhankelijke deskundigen beoordelen wij de kwaliteit van milieueffectrapporten voor een breed scala aan projecten en plannen, zoals omgevingsplannen, windparken en luchthavens. Ons advies geeft antwoord op vragen als ‘Zijn de geluideffecten van de nieuwe weg goed beschreven inclusief hun effect op de gezondheid?’, ‘Zijn de goede alternatieven onderzocht?” en ‘Is duidelijk gemaakt hoe nadelige effecten beperkt of voorkomen kunnen worden?’. Wij adviseren aan gemeenten, provincies en Rijk. Je bent secretaris van werkgroepen: 

  • Je stuurt samen met de voorzitter de groep van onafhankelijke deskundigen aan.
  • Je bent projectleider/eindredacteur van het advies.
  • Je onderhoudt contacten met Rijk, provincie, gemeente, waterschappen, initiatiefnemers en kennisfora.
  • Je draagt onze kennis en ervaring over de m.e.r. praktijk actief uit.

Wat bieden we... 
Wij bieden je een uitdagende baan, met veel inhoudelijke variatie, midden in de maatschappelijke en bestuurlijke actualiteit en met veel zelfstandigheid. Je bezoekt de locaties waar de projecten en plannen spelen. Je werkt samen met circa 40 collega’s, zeven werkgroep-voorzitters en een netwerk van ruim 200 externe deskundigen. Samen vertaal je de input van deskundigen in een bondig, helder leesbaar advies dat meerwaarde heeft voor de bestuurlijke en maatschappelijke discussie in bijvoorbeeld gemeenteraden, provinciale staten en het parlement. Je zorgt voor een consistente lijn in de adviezen, afgestemd op vergelijkbare projecten en plannen in Nederland. Daarvoor deel je regelmatig jouw ervaringen met je collega’s. Door de multidisciplinaire aard van ons werk biedt deze baan je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen.

... en waar zijn we naar op zoek
Jij hebt werkervaring in beleidsontwikkeling of beleidsondersteunend onderzoek gericht op de kwaliteit van de leefomgeving. Je kent de context van het omgevingsbeleid, je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en voor de belangen die een rol spelen bij besluitvorming. Je kunt goed luisteren, snel en kernachtig schriftelijk en mondeling formuleren. Affiniteit met milieueffectrapportage is een pré.

We zoeken iemand voor 4-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je salaris tussen € 3.669 - 6.102 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, inclusief een premievrij pensioen. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Bij goed functioneren en voldoende werkaanbod is een vast contract mogelijk.

Interesse?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar Clien Waardenburg (personeelszaken eia.nl) o.v.v. ‘sollicitatie m.e.r.-secretaris’. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Heleen Bijvank, 030 2347611.