Lourens Loeven nieuwe algemeen secretaris/directeur NL

Nieuwsbericht | 13 december 2018

Lourens Loeven (51) wordt per 1 maart 2019 de nieuwe algemeen secretaris/directeur NL van de Commissie m.e.r. Hij volgt Veronica ten Holder (64) op die per 1 april 2019 met pensioen gaat.

Na zijn studie politicologie/ milieukunde aan de UvA en een postdoctorale opleiding Milieueffectrapportage aan de Universiteit van Wales is Lourens Loeven in 1992 bij de gemeente Amsterdam gaan werken. Eerst bij de Milieudienst en het regionaal orgaan Amsterdam en daarna in verschillende functies bij het Projectmanagementbureau (PMB). Sinds 2014 is hij directeur van het PMB, dat het project- en programmamanagement verzorgt van complexe gebiedsontwikkelingen waaronder Zuidas, IJburg en Haven-Stad in Amsterdam-West en stedelijke programma’s zoals Amsterdam Klimaatneutraal, Omgevingswet en Luchtkwaliteit.

Bij de Commissie m.e.r. gaat hij (mede) sturing geven aan de positionering van de Commissie m.e.r. en de ontwikkeling en implementatie van advieslijnen voor plannen en projecten in Nederland. Daarnaast wordt hij eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het secretariaat van de Commissie. Voor het werk van de Commissie in het buitenland blijft directeur Rob Verheem verantwoordelijk.

Lourens Loeven