Save the date: 25 november Milieueffectrapportage nu en in de toekomst

Agenda | 25 november 2021

Milieueffectrapportage nu en in de toekomst


De leefomgeving voor mens en natuur is een van de grote onderwerpen van dit moment. Dagelijks zijn er discussies over klimaat, gezondheid, stikstof en de natuur die onder druk staat. Nederland staat voor uitdagingen die ruimte en transities vragen: één miljoen extra woningen, mobiliteit en de energie-transitie. Hoe blijft Nederland leefbaar?

Milieueffectrapporten leveren elke dag informatie op voor plannen en projecten die maatschappelijk veel debat oproepen. Denk aan de biomassacentrales, grote datacentra, CO2-opslag, Lelystad Airport, de luchtruimherziening, wind-op-zee of de verbreding van de A27 bij Amelisweerd.

Agenda voor de toekomst
Milieueffectrapportage heeft zich de afgelopen 35 jaar wel bewezen als waardevol instrument. Hoe kunnen besluitvormers, denkend aan alle ruimtelijke plannen en projecten in de komende jaren, nog meer profijt hebben van milieueffectrapportage? Hoe kan het milieueffectrapport nog meer ondersteuning bieden aan bestuurders bij de besluitvorming?

Met veel stakeholders en bestuurders heeft de Commissie hierover het afgelopen jaar van gedachten gewisseld, en daar kwamen veel interessante ideeën over op tafel. Deze willen wij heel graag op 25 november met u delen en aan u presenteren. En we horen hierover ook heel graag uw mening!

Kom ook en praat mee!

Zodra het programma rond is, laten we het weten!